Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

Робота літніх шкіл

З 24 по 28 червня на Прикарпатті паралельно працювали дві Всеукраїнські літні наукові школи Малої академії наук України. На урочистому відкритті шкіл з вітальним словом до учасників звернувся Станіслав Довгий, президент Малої академії наук України. Програми літніх шкіл були насичені цікавими лекціями, практичними заняттями, спортивними іграми та незабутніми враженнями.

Всеукраїнська літня наукова школа «Наука в калейдоскопі» для учнів 3-6 класів відбулася на базі Вигодського ліцею Вигодської селищної ради. Лектори школи Василь Пономаренко, Олександр Бондарчук, Сергій Дорошкевич популяризували наукову освіту та дослідницьку діяльності серед учнів молодшого шкільного віку. Метою школи було формування у дітей цілісного наукового бачення світу, розвитку наукового мислення та сприяння набуттю компетентностей, які готують до вирішення життєвих завдань в умовах інтерактивної взаємодії і застосування їх на практиці в життєвих ситуаціях.

Всеукраїнська літня наукова школа з робототехніки для учнів 9-10 класів відбулася у Коломийському ліцеї №9 Коломийської міської ради. Завдяки Віталію Мосійчуку, доценту кафедри прикладної радіоелектроніки радіотехнічного факультету НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», кандидату технічних наук учасники школи з робототехніки мали можливість зануритися у світ програмування, ознайомитися з мікрокомп’ютерами, керувати двигунами, працювати з відеокамерами та датчиками, налаштовувати пульт дистанційного керування.

Програми літніх шкіл були насичені цікавими лекціями, практичними заняттями, спортивними іграми та позитивними враженнями. Відгуки учасників шкіл свідчать, що це був незабутній та плідний досвід.

Івано-Франківське обласне відділення Малої академії наук України висловлює щиру подяку Національному центру «Мала академія наук України», відділам освіти Коломийської міської та Вигодської селищної рад, директорам закладів освіти, на базі яких відбулися літні школи за створення умов та підтримку юних науковців Прикарпаття.