Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

Працюй над стартапом та змінюй світ на краще!

З 27 до 29 травня на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувався фінал конкурсу стартапів «MaterialTech StartUp». Цьогоріч уперше його організували НЦ «МАНУ» спільно з Івано-Франківським обласним відділенням Малої академії наук України та Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника.

У фіналі конкурсу юні науковці з різних куточків України представили 30 проєктів, серед яких індивідуальні і групові. Спрямування проєктів – розв’язання соціальних проблем через використання новітніх технологій та матеріалів. Спочатку учасники завершили курс від бізнес-інкубатору Малої академії наук «Ukrainian Future» та були відібрані до участі у фіналі, де відбувся пітчинг проєктів.

Впродовж трьох днів учасники заходу мали можливість поспілкуватись у колі однодумців, послухати мотиваційні виступи матеріалознавців та засновників стартапів, ознайомитись з лабораторіями фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, відвідати наукове шоу «Матеріали змінюють світ» та Центр інноваційного розвитку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Перемогу у конкурсі здобули 12 проєктів та 6 проєктів отримали особливі відзнаки від журі. Всі учасники фіналу конкурсу стартапів отримали подарунки з логотипами від НЦ «МАНУ», а переможці – цінні призи.

З Івано-Франківської області ІІІ місце отримала команда гуртківців Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України (Ангеліна Глумик, Роман Карлійчук, Владислав Гургула та Олег Гуцуляк) з проєктом «Візуалізація патологічних станів органів людського тіла у 3D» (керівники Галина Гургула, Надія Кушка), що працюють на базі Коломийського ліцею № 9 Коломийської міської ради.

Особливу відзнаку за лідерські здібності отримав капітан команди Івано-Франківської Малої академії наук учнівської молоді Івано-Франківської міської ради Гасюк Тарас з проєктом «2pnk».

Фінал конкурсу стартапів «MaterialTech StartUp» відбувся у форматі офлайн вперше за період дії пандемії та воєнного стану в України. Учасники, наукові керівники, члени журі та організатори заходу отримали незабутні враження від зустрічі, позитивні емоції та нові ідеї, які надихнули усіх до подальшої роботи над новими проєктами.