Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

День науки в гуртках МАН

З нагоди Дня науки в гуртках Івано-Франківського обласного відділення МАН України організовано ряд заходів.

Члени гуртка історії України взяли участь в семінарському занятті з вибіркового курсу «Шкільні олімпіади з історії і правознавства. МАН» у групі СОІ(з)-41 (ОР "Бакалавр", спеціальність "Середня освіта (Історія)", 4 курс, заочна форма навчання), за ініціативи викладача кафедри "Історії України та методики викладання історії" Богдана Валерійовича Паски. Під час зустрічі переможець ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН 2023/2024 Захар Гузій та керівник гуртка Андрій Анатолійович Яворський розповіли про особливості написання наукових робіт в системі МАН й самого Конкурсу-захисту, відповідали на питання студентів.

«Науковий ретрит» слухачів і слухачок гуртка фольклористики відбувся завдяки традиційному захисту проєктних курсових робіт на базі Калуського ліцею імені Д. Бахматюка. Це захід особистого зростання, через який юні науковці й науковці зміцнили духовно-мисленнєвий зв'язок засобами умотивованої причетності до спорідненої праці (керівник гуртка Півторак Віталій Романович).

Слухачі гуртка теології, релігієзнавства та історії релігії мали пізнавальну зустріч з доктором юридичних наук, доктором історичних наук, професором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Степаном Свораком в рамках проєкту «День з професором» (керівник гуртка Нагорняк Богдан Михайлович).

Хімічна лабораторія – це місце, де теорія оживає і перетворюється в захоплюючі відкриття. Слухачі гуртків хімії і прикладної фізики, що працюють на базі Коломийського ліцею № 9, занурились в атмосферу освітнього інноваційного простору в STEM-лабораторії: визначали вміст нітратів у свіжих овочах і фруктах, рівень радіації в навколишньому середовищі та біля мобільних телефонів, вміст мікропластику в дощовій воді та ґрунті, вміст цукру в газованих напоях.

Традиційно в офісі обласного відділення функціонувала виставка, на якій були представлені дослідницькі проєкти учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

15 травня, напередодні Дня науки, відбулося закриття фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2023/2024 н.р. та оголошено результати цьогорічного конкурсу-захисту.

Вітаємо переможців!!!