Логотип

Івано-Франківське обласне відділення МАН України

Адреса:

вул. Шевченка, 79, к. 101,

м. Івано-Франківськ, 76018

E-mail: man.if@ukr.net

Довіра, співпраця та натхнення на заняттях гуртків відділення історії в контексті розвитку критичного мислення обдарованих дітей

Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного відділення МАН України 26-27 травня 2023 року на базі Яблуницького ліцею Поляницької сільської ради відбувся семінар-практикум «Довіра, співпраця та натхнення на заняттях гуртків відділення історії в контексті розвитку критичного мислення обдарованих дітей» (у рамках методичного проєкту-супроводу «Від креативного педагога до творчої особистості учня. Партнерська взаємодія»).

У заході взяли участь керівники гуртків дослідницько-експериментального напряму в системі МАН, що працюють на базі закладів освіти Поляницької, Рогатинської, Городенківської, Рожнівської, Івано-Франківської територіальних громад, педагогічні працівники Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України, дирекція Яблуницького ліцею, адміністрація Поляницької сільської ради. Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо удосконалення форм і методів роботи з обдарованими дітьми в галузі історії, переглянули виставку дослідницьких проєктів учнів та наукових здобутків керівника гуртка Марії Санкович у краєзнавчому центрі Яблуницького ліцею. Також свої наукові дослідження презентували слухачі гуртка історичного краєзнавства, що працює на базі Яблуницького ліцею.

Під час роботи круглого столу «Розвиток творчої обдарованості та критичного мислення учнів в процесі написання наукової роботи в системі МАН. Партнерська взаємодія» педагоги обмінялися досвідом популяризації наукової діяльності серед учасників освітнього процесу.

Учасники семінару відвідали відновлений Бункер-музей «Народжені в підпіллі», де мали можливість поринути в атмосферу національно-визвольної боротьби часів УПА та послухати повстанські пісні у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Яблуневий цвіт» (керівник Марія Санкович).

За підсумками роботи семінару-практикуму учасники заходу були нагороджені грамотами, а співорганізатори – подяками.